Общество

Демерджиев: Образувани са 44 дисциплинарни производства на полицаи, помаги на Семерджиев

От Euronews България Euronews България
Ivan Demerdziev BGNES Снимка: БГНЕС

44 дисциплинарни производства са образувани за полицаи, покровителствали Георги Семерджиев, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.  Той допълни, че те вървят към приключване и ще бъдат наложени различни наказания, съобщава БТА.

„Повече лица, срещу които да има проверки, едва ли ще има. До няколко седмици всички производства ще приключат“, увери Демерджиев.

„По думите му следващата седмица ще бъдат представени окончателните резултати от проверката на настилката на магистрала “Тракия”. Качеството на вложените материали не е това, което трябва да бъде. Във всяко едно от нивата на настилката има вложени некачествени материали. Има много неща, които не трябва да се намират там“, посочи вътрешният министър.

По неговите думи след случая в Бургас, при който двама полицаи загубиха живота си в катастрофа с бус пълен с мигранти , има „коренна промяна“.

„Ако има нещо позитивно, то е коренна промяна на тактиката и действията на полицията в района. Има нови КПП, повече от месец в града не е влизала кола с мигранти“, отбеляза Демерджиев.

„Директорът на полицията в Кюстендил Светослав Григоров е понижен. Той няма качества да е директор на областна  полиция, обясни вътрешният министър.  До тази стъпка се стигна заради две негови нерегламентирани срещи с представители на партия ГЕРБ, които са се случили преди изборите. От ГЕРБ могат да кажат много повече за тези среши, защото част от тях са преки участници в тях“, каза още вътрешният министър.