Общество

Георги Семерджиев остава в ареста, жалбата му не беше уважена

От Euronews България Euronews България
Georgi Semerdziev BGNES (1) Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд отхвърли жалбата на защитата на Георги Семерджиев срещу определението на Софийския градски съд относно искането за изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

С това решение бившият футболист, който на 5 юли причини смъртта на две млади жени в тежка катастрофа на столичния бул. "Черни връх", остава в ареста. 

Той е обвинен за извършване на пет престъпления – нарушаване на правилата за движение при управление на МПС, довело до смъртта на две лица, шофиране след употреба на наркотични вещества и без шофьорска книжка, притежание на наркотици, както и използване на фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка. 

Съдът прие, че от първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение на 09.07.2022 г. срещу обвиняемия до настоящия момент обоснованото предположение за авторството на престъпните деяния не е опровергано, а напротив - затвърдено е от събраните до момента доказателства. Съществува реална опасност Семерджиев да се укрие и да извърши престъпление, с което са налице всички законови основания той да продължи изтърпяването на мярката за неотклонение „задържане под стража“, категорични са от съда.