Euronews Primetime

Пълен състав: Депутатите избраха председатели на всички парламентарни комисии

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Три седмици след старта на Народното събрание депутатите успяха да попълнят напълно състава на парламентарните комисии. Това се случи след няколко прегласувания и след като "Продължаваме промяната" оттеглиха кандидатурите на двамата си претенденти за спортната и земеделската комисии.

Начело на комисията по младежта и спорта застана Халил Латифов от ДПС след като Радостин Василев от ПП се отказа от надпреварата.

 

Не желая да влизам в калните борби на ДПС, не желая да ставам част от задкулисие което е далеч от тази парламентарна зала, задкулисие вероятно свързано с президентството, с Весела Лечева. Г-н Йордан Цонев, който ми сподели тези неща нека ги разкаже след това. Аз не очаквам подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Аз не искам да ставам председател на сила.

Радостин Василев, ПП

От „Продължаваме промяната все пак получиха земеделската комисия , но вместо Иван Христанов ще я председателства Росен Костурков.

 

Г-н Костурков си позволи да дойде лично при нас и да ни заплаши. че ако не подкрепим Никола Минчев, по нашите медии ще кажат, че ние сме заедно с ДПС и ГЕРБ и това се превърна в реалност по време на кампанията.

Стоян Таслаков, „Възраждане“

„Продължаваме промяната“ получават и комисията по вероизповеданията. Ще я оглави Васил Стефанов.