Euronews Сега

Кой повече нарушава законите? Пореден скандал в парламента

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Нови обвинения между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" белязаха началото на работния ден в парламента. Причината - гласуваното вчера от правната комисия на първо четене връщане на хартиените бюлетини.

В декларация от трибуната от "Продължаваме промяната" обвиниха ГЕРБ, че се опитват да върнат порочни практики.

 

ГЕРБ превърнаха НС в придатък. Трябва да се знае как да се предлага един закон за хартиената бюлетина. ГЕРБ с порочния си модел съсипаха българския парламент, който последователно е обезличаван. 

Милен Матеев, ПП

Вие сте тези, които въведохте най-тежките корупционни схеми в тази държава, вие се опитвахте да купувате депутати и го обявихте за коалиционност. Превърнахте парламента в пазар. Промяната се сведе до една ръкохватка на стълбище, по–известна като парапет.

Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС

В размяната на реплики се включи и бившият премиер Кирил Петков. 

 

Не може лъжи... Това, което ГЕРБ се опитва да направи, е да върне статуквото през задната врата. Вместо да правят политики.

Кирил Петков, ПП

Това не е добра практика за парламентаризма. Господин председател, не давайте думата така. 

Йордан Цонев, ДПС

Воденето ми е по-добро от воденето ти.

Росен Желязков, ГЕРБ-СДС

А иначе, през днешния работен ден депутатите успяха да изберат председател на трите комисии, които бяха останали без шеф. Начело на комисията по земеделието застана Росен Костурков от „Продължаваме промяната“. Тази на младежта и спорта бе поета от Халил Латифов от ДПС, след като „Продължаваме промяната“ оттеглиха кандидатурата на Радостин Василев. Начело на комисията по вероизповеданията пък остана Васил Стефанов.