Икономика

Промените в Twitter: Илън Мъск разпусна Борда на директорите на компанията

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Новият собственик на Twitter - Илън Мъск, разпусна Борда на директорите на компанията и планира да заеме мястото на главния изпълнителен директор, който по-рано уволни. 

Според документи, подадени до Комисията по ценните книжа и борсите на Съединените щати, най-богатият човек в света става "едноличен директор" на социалната мрежа.

Изданието The Verge съобщи, че една от новите политики, които Мъск планира да въведе в Twitter, е повишаване на цената на незадължителния месечен абонамент от 5 на 20 долара. Промяната ще засегне и поставянето на синята значка в профилите на потребителите, която доказва тяхната автентичност. Писателят Стивън Кинг критикува тази мярка с публикация в Twitter, в която уточни, че не би плащал 20 долара месечно за услугата. А в отговор милиардерът го попита дали ще се съгласи на 8.

В края на октомври Мъск придоби платформата за 44 млрд. долара и незабавно след това уволни няколко души от висшия мениджмънт. Към момента той оглавява и други две свои компании - Tesla и SpaceX.