The Cube

The Cube: Реакции в социалните мрежи след като Илон Мъск купи „Туитър“

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Както вече знаете Илон Мъск придоби „Туитър“ за сумата 44 млрд. долара. Интересно е, че първото му действие беше да уволни повече мениджъри на компанията включително и главния изпълнителен инспектор, както и мениджърът, който отговаря за борбата с „езика на омразата“.

Първият му туит пък беше „Птицата е освободена“, като препратка към логото на социалната мрежа. Коментарът му обаче не се хареса на Тиери Бретон, комисарят на ЕС по въпросите на вътрешния пазар. Почти веднага той отговори на Мъск, отново в Туитър: "В Европа птицата ще лети по нашите правила".

Припомням, че вчера той смени и описанието си в „Туитър“. Вече то гласи единствено: Шеф на „Туитър“, но в превод от англ. думата „туит“ не означава само публикация, но и глупак, така че е възможно това да бъде някаква форма на самоирония от негова страна.

Що се отнася до реакциите в социалните мрежи, буквално коментарите са стотици. Вече има и много мемета, създадени по повод новата му придобивка. От ентусиазирани хора, които молят да бъдат наети и пишат, че купонът тепърва започва, до такива, които заявяват, че ще напуснат мрежата заради намеренията на Мъск да не налага никаква цензура.

Припомням, че едно от намеренията на Мъск е да отмени доживотните забрани за потребителите на „Туитър“.

Ще следим с интерес каква част от обещанията си ще изпълни и по какъв начин ще се преобрази тази иначе толкова важна социална мрежа.