The Cube

The Cube: Мъск увеличава таксата за абонати на Twitter 4 пъти

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Новият собственик на Twitter Илон Мъск има намерение да постави нова такса за верифицираните потребители на социалната мрежа. Става дума за 19,99 долара на месец.

Информацията е на изданието The Verge, което твърди, че цитира вътрешна кореспонденция на компанията.

Според източници на изданието Мъск е издал разпореждане избираемата опция с месечен абонамент от 4.99 долара на месец, която отключва допълнителни възможности за настройки и премахване на рекламите, да бъде не само оскъпена на 19.99 долара, но и да стане задължителна за всички профили със синьо тикче.

Припомняме, че не само стотици хора от всякакви сфери, но и компании и различни институции са с това синьо тикче. Целта му е да предпазва от потенциални измами – например дублиращи профили на ботове.

The Verge пише още, че е напълно възможно Twitter да принуди всички верифицирани профили да преминат към новата абонаментна програма, откажат ли да го направят, просто ще загубят тика си, който доказва автентичността им.

7 ноември е датата, на която ще научим дали новата промяна ще бъде факт. По данни на изданието служителите на компанията, отговорни за тази дейност, са били заплшени, че ако не я въведат до тогава, ще бъдат уволнени.

Всъщност идеята за оскъпяване на абонамента за верифицирани профили бе предложена още от предишните мениджъри с цел увеличаване на приходите.

Някои хора смятат, че Мъск предприема тази стъпка, за да възвърне инвестицията си от 44 млрд. долара на фона на ниското ниво приходи от рекламодатели.

До този момент той нито е потвърдил, нито е отрекъл информацията на изданието. Престои да видим, ако все пак новата промяна бъде въведена на 7 ноември, дали ще отблъсне част от потребителите на социалната мрежа.

А докато чакаме развоя на събитията, можем да четем Мъск в социалната мрежа, който е изключително активен откакто стана собственик на компанията.