Euronews Сега

Инцидент при учение: Военен самолет се разби в жилищна сграда в руския град Ейск

От Euronews България Euronews България

Руски военен самолет се разби в жилищен квартал на пристанището Ейск на Азовско море, след като получи повреда в двигателя, съобщиха военните.

Според властите четирима души са загинали и 25 са ранени.

"Към този момент ранените: 10 души, включително три деца, са сериозно пострадали и са откарани в болница. Потвърдени са 4 смъртни случая", съобщи в Telegram Анна Минкова, заместник-губернатор на Краснодарска област.

Бомбардировачът Су-34 е паднал, след като един от двигателите му се е запалил по време на излитане, съобщи руското министерство на отбраната. Машината е свръхзвуков изтребител-бомбардировач, който се е разбил по време на тренировъчен полет. От министерството заявиха, че двамата членове на екипажа са се спасили благополучно, но самолетът се е разбил в жилищен район. При удара той е предизвикал пожар, защото при разбиването му са се взривили тонове гориво. От Кремъл съобщиха, че президентът Владимир Путин е бил незабавно информиран за катастрофата и е наредил на министрите на здравеопазването и извънредните ситуации заедно с местния губернатор да се отправят към мястото. Пожар е избухнал на пет етажа на жилищната сграда, горните етажи са се срутили и около 45 апартамента са били повредени. Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия.