Европа

Проф. Талани: Партията на Мелони ще прокара много консервативни политики

От Марина Матева Марина Матева Водещ

Партията на Джорджа Мелони "Италиански братя" триумфира на изборите, тъй като много дълго време бе единствената опозицията по време на широката коалиция на Марио Драги и единствената алтернатива. 

Toва заяви в интервю за Euronews Bulgaria директорът на Института за италианска политика професор Лейла Симона Талани. По нейни думи се очаква политиките на Мелони да са насочени срещу мигрантите и е много вероятно да бъдат и в полза на висшите класи в страната. 

Партията на Джорджа Мелони със сигурност ще се опита да прокара много консервативни политики. Консервативни от всеки един аспект. От социална гледна точка те имат много ясна позиция за подкрепяне и поддържане на традиционното семейство и ценностите му. Със сигурност ще предприемат действия срещу правата на хората с различна сексуална ориентация. Миграционната политика на Италия по всяка вероятност ще стане много по-затегната, ще се опитат да намалят значително броя на мигрантите, идващи в страната, предишното дясно правителство също имаше подобни идеи. Икономическата им политика ще бъде в полза на висшите класи, очаква се намаляване на данъците, както и въвеждането на плосък данък, при който данакът е еднакъв за всички. Ясно става, че това ще облагодетелства най-вече тези, които печелят най-много. Това обаче крие риск за бюджетния дефицит, както и за външния дълг. От политическа гледна точка те искат насочат страната към президентска република или някаква подобна форма, при която властта се концентрира в ръцете на един човек. Този човек най-вероятно ще бъде президентът на страната.

Повече вижте във видеото.