Свят

Волейболен треньор от Новосибирск: Войната не промени с нищо ежедневието ни

От Марина Матева Марина Матева Водещ

Войната не промени с нищо отношението ми към ежедневните и дейности. Отражение имаше само в чисто психологически план.

Това каза пред Euronews Bulgaria волейболният треньор от Новосибирск Георги Петров.

В началото на събитията бях в Москва, разходих се из центъра и Червения площад и нямаше нищо, което да подсказва, че нещо се е променило.

Това, че България е в списъка с вражески държави ни кара да се шегуваме, защото отношението на местните хора към нас е много топло и сърдечно и те по никакъв начин не са се променили. Известни сме със своята работа в цяла Русия и има доста голямо уважение към нас и българите, които работят тук.

 

 

В първите дни имаше едно шушукане сред момчетата в отбора, но след това то изчезна. Не коментираме събитията на никакво ниво.

След санкциите рублата скочи спрямо долара и еврото, което беше малко шоково за всички. Цените на техниката се вдигнаха при стария курс, но при новия не паднаха. При хранителните стоки и бензина няма абсолютно никаква разлика. Бензинът към момента е около 80-90 евроцента (1.60-1.80 лв.). Санкциите се отразиха много силно върху банките, но в рамките на месец и в настоящия момент нямаме никакъв проблем да си получаваме парите и да ги изпращаме в България.

Вижте цялото интервю във видеото.