Общество

Мариана Хил за Елизабет II: Майка, която пренесе обичта върху цялата нация

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Майка. Майка, която успя да пренесе обичта, която е вродена на всяко женско същество, което ражда деца, върху цялата нация. С цялата отговорност и грижа.

Така преводачът Мариана Хил каза в студиото на Euronews Bulgaria, че ще запомни кралица Елизабет II.

Макар че по нейно време се разпадна империята, в която слънцето не залязва, тя успя да намери онова, което обединява поискалите независимост държави. За нея държавите от британската общност, на които тя е суверен бяха точно толкова важни, колкото и Острова. Показва колко грижовен и достоен човек е.

Хил обясни, че е имала възможността да се срещне с кралицата, но в качеството си на човек, който изпълнява служебните си задължения.

По думите й, Чарлз III ще бъде добър и стараещ се крал.

 

Човек, който трябва да запълни огромен вакуум след кончината на майка си. Той може да даде всичко, което пише в кралските анали как трябва да се постъпва в определен момент, но той не може да даде онова майчино чувство, което излъчваше Нейно Величество. Той може да продължи да бъде обединител и да продължи грижата за околната среда и съвременните проблеми, които има нацията.

Според Хил, Чарлз ще бъде достоен заместник на майка си, защото е възпитаван от нея, колкото и да е споделял, че се е състезавал с короната за вниманието на майка си.

Полярните реакции в България, Хил определи като дефицит на самочувствие. Смятаме, че да говорим на различни теми от нашия дневен ред е изменничество. Но свободният човек е човек, отворен за света, допълни тя. Трябва да се поучим от кралицата, да бъдем смирени и да чуваме какво казват хората. А хората казват – спрете, замълчете, поклонете се поне за един ден и признайте онова наследство, което ни остави тя.

Вижте цялото интервю във видеото.