Политика

МВР: До момента са получени 345 сигнала за нарушаване на изборното законодателство

От Euronews България Euronews България
Specakcia Sliven BGNES Спецакция в Сливен. Снимка: БГНЕС.

Към 10 часа днес общо 345 сигнала са получени в структурите на МВР за изборни нарушения. 41 са задържаните лица до момента. Това съобщи на брифинг шефът на пресцентъра на МВР Митко Димитров, цитиран от БГНЕС.

Общо 6 са задържаните лица в Сливен - за различни престъпления, в хода на продължаващата акция в Сливен по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност.

В проверките са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, Зонално жандармерийско управление – Бургас, както и служители на РДГ. Операцията е поредната по рода си е на база анализ и данни от предходни избори днес акцент са определени населени места на територията на РУ-Сливен. Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Паралелно с това са изградени КПП-та около общинските центрове и някои по-малки населени места в областта, на които се проверяват влизащите и излизащи превозни средства.

8 сигнала за нарушаване на изборното законодателство са получени в ОД на МВР-Русе от началото на кампанията за превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. По 2 от тях са образувани досъдебни производства, съобщи тази сутрин началникът на "Охранителна полиция" в крайдунавския град комисар Димитър Вачков.

По 5 сигнала проверките са приключили като неоснователни, а по един - проверката все още продължава. /БГНЕС