Култура

Мюзикълът "Цар Лъв" се завръща в зала 1 на НДК

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

“Цар Лъв” - един от най-касовите мюзикъли за последните десетилетия - отново в София, а в студиото на "Добро утро, Европа" за танца и музиката в различните им форми - хореографът доц. д-р Анна Пампулова и режисьорът Петко Бонев.

"Интересът е много голям. Тук ние сме в един особен жанр, който е много разпространен в Лондон. Специално да подчертая, че оркестрацията е на големия български композитор и музикант Данко Йорданов. Жанрът е "стейдж концерт" с костюми. Така че играем повече с мапинг върху кулиси, върху които изобразяваме отделните картини. Всичко става много бързо, много е ефикасно, нямаме големи промени и наблягаме най-вече на актьорската игра, на пеенето и на танците", обясни Петко Бонев.

"Много е интересна комбинацията, защото има преливане от визуалното и статичното като екран в реалните действащи лица. Това е много голямо предизвикателство и голямо удоволствие", коментира Анна Пампулова.

"Търсим новото, търсим съвременни пластики. Има различия и новост в тези хореографски пластики, които изобразяват много от героите и то категорично", подчерта Петко Бонев.

"Завладяваща е музиката, това е нашият основен мотив. Както във всеки един такъв спектакъл, целта е да не се разграничават отделните елементи. Всичко трябва да бъде в симбиоза", заяви Анна Пампулова.

 

Целия разговор вижте във видеото.