Свят

Харис и Тръмп проведоха митинги в Мичиган

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Кандидатът за президент на демократите Камала Харис повдигна въпроса за физическата издръжливост на републиканеца Доналд Тръмп да служи ефективно като президент. Това се случи в ден, в който и двете кампании проведоха митинги в ключовия щат Мичиган. Харис заяви, че информацията в медиите, според която 45-ия президент пропуска интервюта, защото е уморен, и че е пропуснал възможността за втори дебат с нея, повдигат въпроси относно неговата способност да заеме длъжността. В продължение на около половин час тя говори за плановете си за „икономика на възможностите“ и определи опонента си като политически и нравствено опасен. Демократката обсъди и предложението си да позволи на Medicare да покрива домашните грижи за възрастни хора.

 

Доналд Тръмп е фокусиран върху миналото. Нашият план е фокусиран върху намаляването на разходите за живот на работещите семейства, инвестирането в малкия бизнес и предприемачите. Нашата цел е насочена към защита на репродуктивната свобода.

Камала Харис, кандидат за президент на Демократическата партия

Тръмп, говорейки с репортери при пристигането си в Детройт, отхвърли подобни твърдения, като заяви, че 48 дни не е почивал. По-късно 45-ия президент присъства на митинг в центъра на Детройт. Там микрофонът му обаче спря да работи като това принуди Тръмп да се разхожда по сцената в продължение на около 20 минути. Преди микрофонът му да прекъсне, републиканецът каза на тълпата, че „обича“ Детройт и че ако спечели, ще възстанови щата.

Сега това, което ще се случи, е, че няма да платя сметката на тази глупава компания, която ни е дала под наем тази дефектна техника. В медиите обаче ще се появи историята, че Тръмп не си плаща за митингите.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на републиканците

Мичиган и неговите близо 8,5 млн. гласоподаватели е ключов щат, тъй като би донесъл на победителя 15 гласа от необходимите 270 за победа. Проучванията обаче не дават ясен отговор кой ще спечели, тъй като процентите са доста близо. Припомняме, че през 2016 г. Тръмп спечели Мичиган с 11 000 гласа. През 2020 г. Байдън обаче победи републиканеца в щата със 155 000 гласа.