Спорт

111 състезатели от 22 държави се включват в Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“

От Стефан Борисов Стефан Борисов Репортер

111 състезатели от 22 държави се включват в Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“. Състезателите се борят за награден фонд от $40 000. 

Изпълнителният директор на "Асарел-Медет" АД Николай Пелтеков приветства участниците и им пожела успех.

 

Тук, в нашата прекрасна зала "Арена Асарел" ще премерят сили състезатели от 22 страни, по-голямата част от които са в Топ 100 на световниъте ранглисти за мъже и жени. Това е безспорно доказателство за нивото на турнира. Нашата компания винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя всички значими спортни събития в Панагюрище.

Николай Пелтеков, изпълнителен директор на "Асарел-Медет" АД

Мария Йовкова е българката, донесла единственото европейско злато за България по тенис на маса. Тя признава, че „Асарел България Оупън“ е на световно ниво.

Може да играеш първи мач срещу някого и ако го загубиш, отпадаш от състезанието. Затова тези състезания са много трудни и е доста трудно да вървиш всеки кръг напред.

Мария Йовкова, състезател по тенис на маса

Кметът на Панагюрище отбеляза, че такъв форум развива спорта не само в града, а и в страната.

 

"Асарел Оупън" наистина спазва една традиция, която е за провеждане в Панагюрище и е от изключително голямо значение за цялата община и за региона. Уникално събитие, събиращо 111 участници, от 22 държави. Което е и отговорност за общината - да предложим най-добрите условия, които можем.

Желязко Гагов, кмет на община Панагюрище

"Опитваме се да покажем най-доброто от себе си като българи и като домакини, за да съберем спортния елит на тениса на маса", увери Гагов.

Това е осмото издание на турнира и събира най-добрите състезатели по тенис на маса в света - от 11 да 15 септември в "Арена Асарел", Панагюрище.