Икономика

„Асарел-Медет“ АД получи награда от Съвета на жените в бизнеса в България

От Euronews България Euronews България

Отличие в категорията „Вдъхновяваща инициатива на работодател в подкрепа на работещите родители, на семейството и децата" получи компанията „Асарел-Медет“ АД, по време на първите годишни национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България. Наградата получи прокуристът на компанията Галя Костова.

 

Наградата, с която сме отличени е във връзка с предоставяне на стипендии на деца сираци. Техните родители са били наши служители. Стипендията е учредена през 1999 г. От тогава над 135 деца са получили стипендията. Голяма част от тях, може би около 20-30% стават наши служители след като се дипломират. Наградата се предоставя на деца от първи до 12-ти клас. Много деца издържаме и във висши учебни заведения, когато са избрали специалност свързана с предмета на дейност на компанията.

Галя Костова – прокурист в „Асарел-Медет“ АД

Децата, останали без родители, получават и възможността да участват и в летните стажантски програми на компанията.

"Те са получили в един много труден момент от техния живот тази подкрепа, която не е само материална, тя и морална. Просто са почувствали в този труден момент, че някой стои зад тях."

Над 45 български и международни компании на нашия пазар, се състезаваха за престижните награди, разделени в пет категории, по време на тържествена церемония в „Гранд хотел Милениум“ в София. Първите по рода си награди за „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване", са инициирани от Съвета на жените в бизнеса в България.

 

Нашата асоциация е ангажирана преди всичко с това да даваме добрия пример. Да показваме на младите хора, че въпреки всичко, има възможности за развитие. Компаниите, които членуват при нас, имат добре разработени политики в тях, които споделяме заедно с общността.

Цветанка Минчева – председател на УС на Съвета на жените в България

Победителите в конкурса бяха избрани след предварително гласуване от жури, в състав бившия социален министър Лидия Шулева, журналистите Георги Тошев и Венцислав Савов, писателят Георги Бърдаров и Омбудсманът Диана Ковачева.