Политика

Политолози: Очакваме спад в подкрепата за БСП и ДПС

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Развитието на събитията покрай БСП и ДПС, противопоставянето между президента Румен Радев и Делян Пеевски, прогнозите относно електоралната подкрепа на двете партии и какво ще представлява бъдещото управление на страната коментираха в сутрешния блок на Euronews Bulgaria социолoгът Геновева Петрова от „Алфа Рисърч“ и политологът проф. Николай Найденов.

„Струва ми се, че Доган се опитва да играе това, което е правил през всичките тези години, да бъде в сянка, защото знае, че една политическа фигура може да стане мит, да стане легенда, когато се появява рядко, когато думите ѝ са пестеливи и се коментират от много хора, какво е искал да каже и така нататък. Той опитва същия номер, но за негово съжаление ситуацията вече е динамична и това по-скоро смятам, че не му помага“, сподели проф. Найденов.

„По правило няма ситуация, при която подобни вътрешнопартийни противоречия да доведат до съществен ръст и мотивация на подкрепа за съответната партия. По отношение на Движението за права и свободи и начина, по който се явят крилата от него, и по отношение на БСП, можем да очакваме по-скоро спад в електоралната подкрепа. Любопитното от гледна точка и на медиите, и на хората, е кое от тези крила има известно предимство пред вътрешния си конкурент“, отбеляза Геновева Петрова.

 

Цялото интервю вижте във видеото.