Икономика

Заради пандемията от COVID-19, Австралия отчете ръст на пътуванията

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Пеша, с велосипед или дори на кон, все повече хора идват в Западна Австралия, за да открият мрежата от стръмни пътеки и гористи маршрути, които показват красотите на местната дива природа. Причина за това са затворените граници по време на пандемията от COVID-19, които принуждават почиващите да останат в страната. Някои от тях тогава преоткриват части от родината си за първи път.

 

Хората се свързваха отново, а за някои и за първи път, с естествената среда и мисля, че всички различни маршрути, които имаме в Западна Австралия, предоставиха на хората перфектната възможност да се включат.

Ерин Гонтлет, Департамент по спорт и културни индустрии

Град Дуелингъп в югозападната част на страната е едно от най-представителните места за тази нова тенденция. Хиляди хора от Австралия и извън нея идват в бившия дърводобивен град, за да карат колело, да ходят пеша или просто да се разхождат по местните пътеки. Питър Уайт е собственик на местен приключенски бизнес, който е изграден в средата на 90-те години на миналия век. По онова време той смята, че отдаването под наем на велосипеди на клиентите му би било добра идея.

 

Спомням си, че жена ми ме попита дали смятам, че планинските велосипеди са добра инвестиция. Тогава се замислих и и отговорих, че ще потръгне.

Питър Уайт, пионер на планинското колоездене

Питър споделя още, че му е отнело известно време, докато идеята се наложи, но в крайна сметка той е бил успешен. Наравно с него целия туристически бранш на страната отчита високи ръстове на резервации и потребление на туристически услуги.