Свят

Какви са нагласите сред американците броени дни преди първия дебат между Тръмп и Харис?

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

Президентският дебат между кандидатите Камала Харис и Доналд Тръмп ще се проведе на 10 септември във Филаделфия, щат Пенсилвания. Общността отново ще играе ключова роля в предстоящите президентски избори през ноември, тъй като щатът е политически разделен. Дезире Уитфийлд, политически консултант на Демократическата партия, смята, че столичният район на Филаделфия и околните окръзи ще изиграят решаваща роля при определянето на изхода от изборите в Пенсилвания.

Ако поставите карта на Пенсилвания с всички окръзи, ще видите, че повечето окръзи са червени. Но целият щат Филаделфия носи тежестта и на околните окръзи. Именно окръг Делауеър, Монтгомъри, Честър и Бъкс са колебаещи се райони. Затова казваме, че гласовете във Филаделфия могат да решат изборите.

Дезире Уитфийлд, политически консултант на Демократическата партия

Някои жители на Филаделфия, обаче, изпитват безразличие към битката за Белия Дом.

Трудно ми е да избера един кандидат, който наистина ще направи нещо за хората. Винаги са само приказки, никога няма действия. Не мисля, че Камала Харис има гръбнака да управлява правителство на подобно ниво. А от другата страна, кандидатът е един лунатик. Кого бих могъл да избера?

Луис Бартолети, жител на Филаделфия

Междувременно, присъдата по делото на Доналд Тръмп, свързано с купуването на мълчанието на бившата порноактриса Сторми Даниелс трябваше да бъде произнесена на 18 септември. Датата е променена за 26 ноември, а съдията отлага делото, за да не повлияе на гласоподавателите. През май съдебно жури в Ню Йорк осъди Тръмп по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи. Това е първият случай, в който действащ или бивш президент е осъден за престъпление.