Свят

Камала Харис защити промяната в позициите си по ключови теми

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Кандидатът за президент на демократите Камала Харис даде първо телевизионно интервю след номинацията си. Тя защити промяната в позицията си по ключови въпроси като имиграцията и икономиката. Относно сигурността по границата обеща да съживи двупартийното споразумение в Конгреса.

Чрез двупартийна работа беше изготвен законопроект, който ние подкрепихме, включително и аз. И Доналд Тръмп каза думата си по текста, който гарантираше сигурността по границата. Тъй като той не смята, че законопроектът ще му помогне политически, той каза на своите хора в Конгреса да не го придвижват напред. Той уби законопроекта.

Камала Харис – вицепрезидент на САЩ и кандидат за президент

Докато демократите се борят за гласовете на средната класа, Харис заяви, че иска да приложи план, който нарича „икономика на възможностите“.

 

Искаме да понижим разходите за ежедневните стоки. Искаме да инвестираме в малките предприятия на Америка, в семействата. Там имаме да свършим доста работа, искаме да направим цените на жилищата достъпни за повече хора. Това е голям проблем в момента.

Камала Харис – вицепрезидент на САЩ и кандидат за президент

Камала Харис е критикувана от републиканците, че не е дала задълбочено интервю, в което да изложи позициите си по ключови теми.

В интервюто за СиЕнЕн тя целеше общ консенсус, като очевидно промени мнението си по въпроси като имиграцията и промените в климата.