Цвят

Автомобилен дизайн - изложение в Англия дава полет на фантазията

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

В двореца Бленъм се разполага едно от най-ексклузивните автомобилни изложения в света. Класически и съвременни суперавтомобили на стойност милиони паунди украсяват тревните площи на херцога на Марлборо. Всеки посетител иска снимка с любимата кола.

Този черен ван “Мерцедес“ изглежда съвсем обикновено, но крие интериор, който го прави един от най-луксозните модели на салона. Или суперджет на 4 колела.

Производителят „Клайв Сътън“ представя новия си VIP Спринтър – автомобил за популярни футболисти, рок звезди и големи бизнесмени.

Седалките могат да се накланят, което позволява на 7 души да пътуват в абсолютно удобство. 

Седим в нашия VIP Спринтър 2024. Един частен самолет на колела. 7 луксозни седалки от висок клас, с масаж, климатик и опори за краката. Два 43-инчови екрана, на които можете да си инсталирате приложения за филми и видеоигри... Нашият модел, който на външен вид изглежда като нормален ван на „Мерцедес“, дава възможности както за големите играчи от бизнеса, така и за семействата. В него могат да се поберат свободно 6-7 души заедно с багажа и пътуването им ще бъде комфортно.

Люк Сътън – маркетинг директор на „Клайв Сътън“ 

Един модел, който не може да бъде описан като анонимен, е рожба на сътрудничеството между шведския производител „Кьонигсег“ и фирмата за интериорен дизайн „Дивайн Савиджис“. Ако някога се притесните, че суперколата ви, която развива скорост от 285 мили в час, не привлича достатъчно внимание, то покриването ѝ с дързък тапет може да се превърне в желаната опция.

Дизайнът включва извити лози и птички колибри. Вдъхновен е от някои образци в Природонаучния музей в Лондон.

 

Избрахме този принт специално, защото дава усещане за свободно реене и освен това приляга на формата на колата. Това е дизайн, който разработихме с Природонаучния музей в Лондон. Ползвахме неговите архиви, за да създадем тази щампа, наречена „Забранен цъфтеж“.

Джейми Уоткинс – съосновател на фирма за интериорен дизайн 

На салона могат да се видят още новия модел джип „Дифендър“ на британската компания „Кингсли“, както и суперавтомобил „Астън Мартин“ с поставки за велосипед на покрива. Може да не изглежда елегантно решение за аеродинамиката, но добавя нова функция на една класическа спортна кола.