Свят

Мартин Табаков: Камала Харис има обективни шансове да спечели надпреварата за Белия дом

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

Моментна снимка, но повече от 85 дни преди изборите в САЩ показва, че Камала Харис има обективни шансове да спечели. Изключително категорична е разликата в начина на нейното представяне срещу Доналд Тръмп от този, който видяхме от действащия президент Джо Байдън. Това каза в ефира на PrimeTime международният анализатор Мартин Табаков.

„Към момента и двамата имат практически изравнени шансове да спечелят Белия дом, което само по себе си е добра новина за Демократическата партия, тъй като тя беше в коренно различна ситуация само преди месец. Към онзи момент Джо Байдън изоставаше както в национален мащаб, така и в седемте най-важни щата, които всъщност определят кой ще спечели надпреварата“, каза още Табаков.

По думите му обаче сега ситуацията е различна и ако има някаква разлика между двамата кандидати в национален мащаб, тя е по-скоро маргинална. Подкрепата за Харис и нейния вицепрезидент се засилва, тя успя да върне Демократическата партия обратно в изборите, защото преди месец въпросът беше не кой ще спечели Белия дом, а с колко в полза на Тръмп ще бъде победата, посочи още  международният анализатор.

Целия разговор вижте във видеото.