Свят

Доналд Тръмп атакува Камала Харис с лични обиди и политически нападки

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор
Donald Trump AP Снимка: АП, архив.

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп отправи серия от лични и политически нападки към демократката Камала Харис в реч пред поддръжници в Северна Каролина.

Съюзници, дарители и съветници обаче изразиха загриженост от нападките на Тръмп срещу вицепрезидента на САЩ. Те предложиха вместо това той да се съсредоточи върху провалените според тях политики, които Харис е насърчавала. В речта си Тръмп избегна бруталните нападки, оспорващи расовата идентичност на Харис, и говори за политиката по-подробно. Но той продължи да хвърля и лични обиди по неин адрес, като в един момент я нарече „глупава“ и оприличи смеха ѝ с крясък. Междувременно обаче проучвания показват, че новият кандидат на демократите скъсява дистанцията с републиканеца.

„В продължение на почти четири години Камала се смееше кресливо, докато американската икономика се проваляше. Какво стана с нейния смях? Не съм чувал този смях от около седмица. Ето защо я държат далеч от сцената. Ето защо тя е изчезнала. Ще ви кажа, ако не сте забелязали. Това е смехът на луд човек“, каза Тръмп по адрес на Харис.