Свят

Харис засилва кампанията си в очакване на дебата с Тръмп

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор
Harris Trump AP Снимка: AP, архив

Вицепрезидентът Камала Харис и губернаторът Тим Уолц продължават кампанията си за Белия дом. Те посетиха щата Аризона, където се срещнаха с гласоподаватели. Харис и Уолц обсъдиха имиграцията, правото на аборт и суверенитета на коренното население. Вицепрезидентът коментира и конфликта в Близкия Изток.

Тук сме, за да се борим за нашата демокрация. Сега е моментът да постигнем споразумение за прекратяване на огъня и да сключим сделка за заложниците. Президентът и аз работим денонощно за това.

Камала Харис, вицепрезидент на Съединените Щати

Много жители подкрепят стила и идеите на демократическите кандидати.

Имам чувството, че повечето от нещата, които чувам или виждам, що се отнася до нейните реклами са по-скоро подобни на тези, които използваше Обама. Той не клеветеше опонента си. Имам чувството, че Камала прави точно това - казва какво е направила и какво планира да направи. Докато Тръмп е на принципа на клеветата. Той не говори за това какви са плановете му. На този етап той просто клевети, което не ми харесва.

Трейси Милаж, жителка на Финикс

А други жители смятат, че Харис би успяла да победи в щата, както успя и Байдън през 2020 година.

Мисля, че Камала Харис и нейният избор за вицепрезидент са много по-обнадеждаващи и позитивни за всички. Тя може да спечели този щат. Така че очаквам с нетърпение изборите през ноември.

Джон Алън, жител на Глендейл, Аризона

Двамата кандидати се съгласиха да дебатират на 10 септември. Пред медии Тръмп е заявявал, че би искал да дебатира с Харис още два пъти - на 4 септември по американската телевизия Fox News и на 25 септември по NBC. Засега от щабът на вицепрезидента не са потвърдили за останалите дати.