Свят

Доналд Тръмп и Камала Харис ще участват в първи дебат на 10 септември

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор
Harris Trump AP Снимка: AP

45-ят президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп се съгласи да участва в дебат по телевизията с вицепрезидента и кандидат на демократите Камала Харис на 10 септември. Медията ще бъде Ей Би Си.

Тръмп отново нападна Харис на среща с големи медии в имението му Мар-а-Лаго във Флорида.

Имаме човек, който не е получил нито един глас за президент и тя се кандидатира. И това е добре за мен. Първо ни беше даден Джо Байдън, а сега някой друг. Честно казано, предпочитам да се изправя срещу някой друг. Те решиха да го направят, защото тя е радикално лява на ниво, което никой не е виждал.

Доналд Тръмп – кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ

Първоначално Тръмп отказваше да се яви на дебат по считаната за близка до демократите телевизия ABC, цитирайки съдебното дело, което води срещу медията. Тръмп допълни, че е предложил още два дебата през септември – по телевизиите “Фокс“ и Ен Би Си, но впоследствие стана ясно, че засега Камала Харис е потвърдила само участието си в дебата по Ей Би Си. Но тя не изключи нови сблъсъци с опонента си.

Радвам се, че той най-накрая се съгласи на дебат на 10 септември. Чакам го с нетърпение. И се надявам да се появи. Отворена съм за разговори за допълнителен дебат след 10 септември.

Камала Харис – вицепрезидент и кандидат за президент на САЩ

Ново социологическо проучване на института Ипсос показва, че Харис води с 42 на сто пред Тръмп, който събира подкрепа от 37%. Настоящият вицепрезидент е увеличила преднината си от юли, когато водеше с 37 срещу 34% за Тръмп.