Свят

Тръмп отново нападна Камала Харис заради незаконната миграция

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Докато президентската кампания навлезе във финалния 100-дневен период, кандидатът на републиканците Доналд Тръмп и неговият кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс събраха хиляди поддръжници в щат, който не е гласувал за кандидат на РП за Белия дом от 1972 г насам. Митингът в Сейнт Клауд, Минесота, беше замислен като знак за оптимизъм относно перспективите на кампанията им в Средния запад.

Тръмп, който спечели Мичиган и Уисконсин през 2016 г, само за да ги загуби 4 години по-късно, все повече се фокусира върху Минесота, където иска да постави демократите в защитна позиция.

Тръмп продължи модела на ескалиращи атаки срещу Харис заради несправянето ѝ с нелегалната имиграция и престъпността. Дори я нарече „луд либерал“ и „олицетворение на злото“.

 

Смъртоносното разрушаване на границите на Америка от Камала Харис напълно я дисквалифицира да бъде президент. Не може да имате такъв човек за президент.

Доналд Тръмп – кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ 

На митинга в Минесота, провел се в зала за хокей на лед, кандидатът на републиканците заяви, че Сикрет Сървис са се съгласили да засилят значително операциите си по охрана, имайки предвид завръщане към големите събития на открито.

Часове по рано на конференция в Нешвил, Тенеси, Тръмп обеща да съдзаде „стратегически биткойн резерв“ и да превърне САЩ в „световна криптостолица“.

Изявлението му се определя като знак за радикална промяна в позицията му относно криптовалутата.

Преди 5 години Тръмп не ѝ даваше големи шансове да пробие на пазарите, но през май тази година кампанията му започна да приема и дарения в криптовалута.

А Камала Харис призна, че все още изостава от Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом. Но изрази оптимизъм, че се навакса както в социологическите проучвания, така и в набирането на средства. В Масачузетс вицепрезидентът участва в първото си набиране на средства, откакто стана най-вероятният кандидат на демократите за Белия дом. Очакваше се тя да събере над 1.4 милиона долара.