Свят

Тръмп срещу ФБР: Кандидатът за Белия дом нападна Бюрото заради покушението срещу него

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

След като Федералното бюро за разследване официално обяви, че раната на ухото на Доналд Тръмп, получена при покушението срещу него на митинг в Бътлър, Пенсилвания, е причинена от куршум, кандидатът на републиканците не пропусна възможността да иронизира способностите на правоохранителната агенция. На митинг в Уест Палм Бийч, Флорида, той каза, че е свалил последната превръзка от ухото си в петък. Отново благодари на Бог, че е останал жив.

Видяхте ли, ФБР днес се извини. Те казаха, добре, може да е бил куршум, но може да е било стъкло. Наистина ли? Откъде дойде това стъкло? Или може да е бил шрапнел. Откъде е дошъл този шрапнел? Не. После казаха, че е куршум. Тези хора никога не си признават. Те извършиха обиски в Мар-а-Лаго. Те правят нещата толкова лоши. Страната ни е много болна. Но те се извиниха. Приемаме техните извинения.

Доналд Тръмп – кандидат на Републиканската партия за президентските избори

В социалните медии бизнесменът политик написа, че скоро ще проведе нов митинг в Бътлър – града, където преди близо две седмици въоръжен мъж стреля по него и го рани. Но не посочи подробности за датата.

Тръмп не пропусне да критикува най-вероятния си съперник от демократите на изборите – вицепрезидента Камала Харис. Определи я като най-некомпетентният, най-непопулярният и най-левият вицепрезидент в американската история, който „ще бъде лесно победен“.

Междувременно от социологическо проучване на "Уолстрийт Джърнъл", публикувано в петък, стана ясно, че Тръмп има преднина от два процентни пункта пред Камала Харис.

Републиканецът води пред нея с 49% срещу 47% според проучването сред 1000 регистрирани избиратели.