Свят

Първи предизборен митинг след опита за убийство: Тръмп и Ванс държаха речи в Мичиган

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

Кандидатът за втори мандат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп организира първия си публичен предизборен митинг, откакто беше ранен при опит за убийство на 13 юли. Заедно с Тръмп, на сцената се появи и сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс, който е кандидат за вицепрезидент на републиканците. Тръмп и Ванс изнесоха речи в град Рапидс в щата Мичиган. Това е историческа републиканска крепост, която на последните избори е с все по-синя тенденция.

 

Позволете ми да започна тази вечер с една много специална благодарност към американците в цялата страна. Искам да ви благодаря тази изключителна любов и подкрепа след ужасяващото събитие от миналата събота. Стоя пред вас благодарение на Бог. Не би трябвало да съм тук, но тогава се случи нещо много специално. 

Доналд Тръмп, кандидат за президент на Републиканската партия

Мичиган е един от решаващите колебаещи се щати, които се очаква да определят изхода от президентските избори. Междувременно демократите се чудят дали президентът Джо Байдън трябва да остане в надпреварата през 2024 г. Партийните сътресения се задълбочават по въпроса дали неговият вицепрезидент Камала Харис е следващият избор или демократите ще изберат нов кандидат преди партийния конгрес през август. 

 

Ако имате деца, значи знаете, че те правят грешки, независимо от възрастта им. Президентът Тръмп иска да направи улиците ни достатъчно безопасни, за да могат децата ви да правят грешки, без това да съсипе живота им. Той иска да направи икономиката ни достатъчно силна, за да можете да започнете бизнес или друга работа. Това трябва да е страна в която получаването на втори шанс не е нещо, което се случва само на късметлии, а се случва на всеки, който работи здраво и играе по правилата.

Джей Ди Ванс, кандидат за вицепрезидент на Републиканската партия

Изборът на Ванс за вицепрезидент се възприема като опит Тръмп да получи подкрепа сред избирателите от Мичиган, Пенсилвания, Уисконсин и Охайо. Това са щатите, които помогнаха на Тръмп да постигне изненадващата си победа през 2016 г.