Свят

Д-р Любомир Канов: Камала Харис се представя като по-слаб кандидат, търси съчувствието на американския народ

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Камала Харис използва тактика за мотивация пред американския народ, за да намери подкрепа в надпреварата с Доналд Тръмп. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ психиатърът д-р Любомир Канов.

„Представяш се ако не като жертва, то като жена, като по-слабият, който обаче е на правилната страна и трябва да бъде подкрепен в справедливата битка срещу този узурпатор, който иска да вземе властта в Америка. Това са пропагандни трикове, за да привлечеш съчувствието на американския народ“, коментира д-р Канов.

Това може да се счита и като гаф, което не е изключение при представянето на Камала Харис. В тази битка има изключително много подводни течения, че не е лесно човек да се ориентира. В момента аз считам, че отпадането на Байдън и изтикването напред на една жена, която освен това развява расовата карта, дава на Харис възможността да представя като предимство това, че е жена, цветнокожа и се бори за правата на пресираните.

Това, че Харис е прокурор е бонус за нея пред Доналд Тръмп, който имаше проблеми със закона, отбеляза д-р Любомир Канов. Нейният път като юрист обаче също не е напълно безоблачен, отбеляза още той.

Целия разговор вижте във видеото.