Свят

Мартин Табаков: Човекът Тръмп не е харесван от повечето американци, но политиките му са

От Euronews България Euronews България

„Когато става дума за човека Доналд Тръмп, той бива преобладаващо негативно оценяван в американското общество. От друга страна, обаче, ако погледнем политиките на Доналд Тръмп, виждаме точно обратното, че те по-скоро биват харесвани от американските граждани.“

Това каза политологът и международен анализатор д-р Мартин Табаков. По неговите думи американците трябва да решат дали да си кажат, че човекът Доналд Тръмп не заслужава да ръководи Белия дом или че политиките му по-скоро са смислени и че трябва да му съгласуват доверие.

Анализаторът коментира и ситуацията в Близкия Изток. Според Табаков официалното издигане на Яхия Синуар за лидер на Хамас ще бъде един от факторите, които ще направят мирните преговори между групировката и Израел по-сложни.

„Едно от големите последствия на елиминацията на Исмаил Хания беше, че това възпрепятства влаганите от САЩ дипломатически усилия за постигане на поне някакво временно примирие между Хамас и Израел. След елиминацията на въпросния субект е много по-трудно да си представим каква ще бъде мотивацията на Хамас, вече контролиран и на практика от хора близки до военното кило на тази формация, да седне да преговаря“, посочи анализаторът.

 

Целия разговор вижте във видеото.