Свят

Камала Харис проведе първи митинг заедно с вицето си

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

Кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис и нейният новоизбран вицепрезидент, губернаторът на Минесота Тим Уолц, участваха в предизборна кампания заедно за първи път.

От деня, в който обявих кандидатурата си, си поставих за цел да намеря партньор, който да ми помогне да изградя светло бъдеще. Лидер, който ще помогне за обединяването на нашата нация и ще ни придвижи напред. Борец за средната класа. И така, Пенсилвания, днес съм тук, защото намерих такъв лидер. Губернатор Тим Уолц от великия щат Минесота.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Двамата започнаха многодневната си обиколка из страната, целяща да представи Уолц на национална сцена.

Не бих могъл да бъда по-горд, че съм тук и ще помогна на вицепрезидента Харис да се превърне в това, което всички ние искаме. Искаме тя да е следващият президент на Съединените американски щати.

Губернатор Тим Уолц, кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия

Кой е Тим Уолц?

Преди да се захване с политика, той е бил учител в държавно училище, треньор по футбол и национален гвардеец. Преди да бъде избран за партньор на Харис, Уолц открито защитаваше Джо Байдън след катастрофалното му представяне в президентския дебат. Когато Байдън се отказа, Уолц подкрепи Харис на следващия ден и оттогава се изявява като надежден, енергичен и рязък защитник на кандидатката на Демократите. Политическият му опит, който придобива в Конгреса като представител на републикански окръг, а след това като губернатор на Минесота би могъл да се хареса на широката общественост в момент, когато американската политика е много поляризирана. И макар че Минесота не е щат, в който се водят битки, кампанията на Харис може да се надява, че господин Уолц е привлекателен за Средния Запад в места като Уисконсин и Мичиган. А в крайна сметка тези щати ще помогнат за решаването на тези избори.