Култура

Мистериозният художник Invader почете олимпийските игри

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Мистериозният френски уличен артист Invader (Нашественик), се разписа отново - този път, за да отпразнува Олимпийските игри в Париж.

Художникът оставя мозайки по стените на града от 90-те години на XX век, обикновено през нощта и без разрешение.

Творбите му са изпълнили всички краища на Града на светлината и феновете му много се забавляват, когато попаднат на тях.

Поставил е тази мозайка и тя е била видяна първо около 14:30 – 15:00 ч. След това Invader е публикувал пост в Instagram, който показва творбата с човек, който пробягва покрай нея. След това има и видео, което показва мозайката в движение.

Андре Лавин – почитател на Invader

Почитателите на художника могат да изтеглят от интернет приложението му Flash Invaders и след това да го използват, за да направят снимки на всяко негово произведение, което намерят. Когато го направят, приложението им присъжда точки. Колкото повече открият, толкова повече мигащи точки получават. Приложението има близо 400 000 потребители.

Новата мозайка е 1512-ата, която артистът е залепил в Париж. На нея е изобразена един от емблематичните му герои – Space Invader – който тича – алюзия към всички спортисти на олимпийските игри.