Култура

Изложба, посветена на Тейлър Суифт, отваря врати в Лондон

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

Феновете на Тейлър Суифт, които са пропуснали световното ѝ турне могат да я видят в музея ‘’Виктория и Албърт’’ в Лондон това лято. В чест на петте й разпродадени концерти в столицата по време на турнето Eras Tour истински предмети от различните музикални епохи на Суифт са интегрирани в галериите. Костюми, китари и други сувенири от архива на попзвездата са подредени в „Пътека на песните“. 

Има толкова много наистина емблематични предмети и визии, носени от Тейлър през цялата ѝ кариера. Чудесно е, че можем да споделим нейното творчество.

Кейт Бейли, старши куратор на театъра и изпълнението в музей ‘’Виктория и Албърт’’

Изложбата не е първата музейна експозиция на Суифт. Миналото лято Музеят на изкуствата и дизайна в Ню Йорк представи „Тейлър Суифт: Storyteller“, включваща различен набор от костюми и предмети, обхващащи кариерата ѝ. Най-верните фенове могат да разпознаят предмети във витрината, датиращи от началото на турнето през 2007 г., когато тя е част от поддържаща група.

Наистина сме развълнувани да посрещнем всички фенове тук. Надяваме се те да открият детайли за певицата чрез изложбата. Тя минава през всички наши галерии. Това е цяло пътешествие.

Кейт Бейли, старши куратор на театъра и изпълнението в музей ‘’Виктория и Албърт’’

Експонатите са разположени сред безценни творби в музея, в който се помещават колекции от изкуство, мода, фотография, мебели, архитектура и керамика. Изложбата започва на 27 юли и ще продължи до 8ми септември.