Цвят

Големият победител на наградите „Грами“ е Тейлър Суифт

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

На пищна церемония в Лос Анджелис бяха раздадени 66-ите награди „Грами“. Тейлър Суифт превзе шоуто, като стана първият изпълнител, който печели приза за най-добър албум на годината за четвърти път. Наградата и бе връчена от Селин Дион, която се появи неочаквано, въпреки известните и пробелеми със здравето. 

Суифт използва събитието и за да обяви, че записва нов албум. В другите категории Майли Сайръс спечели наградата за запис на годината за нейния хит "Flowers". Това е втори приз за изпълнителката. Били Айлиш, пък спечели в категория „песен на годината“, а Виктория Моне за най-добър нов изпълнител. Сред музикантите, изпълняващи своите хитове, беше и поп звездата Дуа Липа.

На първо място, мисля, че е просто прекрасно да видим толкова много невероятни жени. Мисля, че това, което искаме, е просто равно място в индустрията и да бъдем възприемани еднакво, не само от творческата страна, но и от страна на бизнеса.

Дуа Липа, певица

Килър Майк беше най-големият победител сред мъжете, като взе три награди, сред които и най-добър хип хоп албум. Успехът му обаче беше засенчен от скандал зад кулисите, в резултат на който изпълнителят беше арестуван за нанасяне на побой.