Политика

Трифонов: Връщаме неизпълнен третия мандат на президента

От Euronews България Euronews България
4.Trifonov FB

И третият проучвателен мандат за съставяне на редовен кабинет няма да бъде реализиран успешно. Това стана ясно от пост на лидера на партията Слави Трифонов във Фейсбук. "Ние, от Има Такъв народ, утре, 5-ти август, понеделник, ще върнем третия мандат на Президента", съобщава в поста си Трифонов.

"Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно на предстоящите избори", допълва той.

Лидерът на ИТН обвинява за провала на мандата ПП-ДБ и ГЕРБ, като определя постъпката им "глупава и безотговорна".

"От проведените разговори стана ясно, че между нас и пет политически субекта – независимите депутати около Николай Марков, независимите депутати от ДПС около Джевдет Чакъров, БСП, ППДБ и ГЕРБ има пълно съвпадение на приоритетите, задачите, целите и начините на тяхното изпълнение. Въпреки това, въпреки липсата на разминавания, въпреки постоянното говорене на всички тях за отговорност, държавност и осъзнаване на простичкия факт, че е по-добре да има редовен кабинет, а не страната да отиде на поредните предсрочни избори, въпреки това - две от тези политически структури отказаха да ни подкрепят", заявява още Трифонов.

"Бойко Борисов изпълни желанието на Делян Пеевски и изпрати страната на поредните предсрочни избори", завършва изявлението. От всички парламентарно представени партии "Има такъв народ" отказаха срещи единствено с ДПС, ръководено от Делян Пеевски.