Политика

Павела Митова, ИТН: Разговорите по третия мандат вървят добре, защото подходът ни е правилен (Обновена)

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

"Разговорите по третия мандат вървят доста добре, защото смятам, че подходът ни е правилен". Това заяви в ефира на "Добро утро, Европа" Павела Митова, депутат от "Има такъв народ" и активен участник в търсене на подкрепа за реализацията на третия мандат.

Трябва да търсим нещата, които ни обединяват, а не които ни разделят, допълни тя. "Има доста неща, които могат да служат за база на качествен политически диалог", смята Митова. Казахме, че ще разговаряме с всички политически формации, дори и с независимите. "Днес ще се срещнем с БСП, утре с "Възраждане" и Продължаваме промяната, а в събота ще имаме разговори с ГЕРБ-СДС", разясни депутатът. 

Целия разговор - във видеото. 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди думите на Митова и заяви пред репортери в НС, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС ще се отзове на поканата на "Има такъв народ" за среща в опит да се реализира последният мандат за съставяне на редовен кабинет, която е планирана за събота.

"Ако участва Слави Трифонов, ще участвам и аз. Ако не – има преговорен екип", каза той в отговор на въпрос дали смята да отиде лично на срещата с ИТН.

В същото време Борисов заяви, че позицията на партията остава непроменена и няма да подкрепят правителство в рамките на този парламент: "Имаме програма, която ще сложим на масата, имаме вече и проведени разговори с тях в първия мандат. Абсолютно съм съгласен с колегата, че е време за държавници, но то беше време и преди две седмици. Считам, че тези преговори са полезни, защото биха ни научили на повече мъдрост за след изборите".