Политика

ИТН изпрати покани за преговори - първи са независимите депутати

От Euronews България Euronews България
Pokana1

От "Има такъв народ" вече изпратиха първите покани за преговори, свързани с реализацията на третия мандат за редовно правителство. От пресцентъра на партията приложиха разпратените покани, от които става ясно, че във вторник от ИТН ще се срещат с независими депутати от 50-ото Народно събрание.

Първата среща е планирана за 11.00 ч. - депутатите, напуснали парламентарната група на "Величие" и довели до нейния разпад. В 13.30 ч. предстои среща с останалата част от групата, както и с изключения от групата на БСП Калоян Методиев. За 16.00 ч. са поканени депутатите, напуснали парламентарната група на ДПС.

 

Призивът към всички поканени е идентичен:

Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма.

Политически реакции след връчването на третия мандат вижте във видеото: