Политика

Румяна Бъчварова: Няма шанс третият мандат да бъде реализиран

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Няма шанс третият мандат да бъде реализиран, защото няма интерес и воля да се стигне до правителство. Струва ми се, че политиците са се примирили с този факт и вече се готвят за избори. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

 

Третият мандат би бил много труден за съставяне, ще е трудно за управление и правителството, което би се създало, защото всички си мислим, че големият ангажимент е до съставяне на правителство, но същинските трудности идват в момента, когато то би трябвало да заработи.

По думите на Румяна Бъчварова нито една от малките формации в 50-ото Народно събрание няма потенциал да успее да постигне съгласие за назначаване на областни управители, ръководства на някои от агенциите, да даде обща насока на развитие или да работи с парламента. „Ако такова правителство се случи, ще им едно многообразие от партийни интереси, които ще възпрепятстват работата му. Стабилността може да бъде гарантирана от стабилни политически формации, които имат програма и които имат този модел на отношение с изпълнителната власт, който е ефективен“, посочи още бившият министър на вътрешните работи.

Целия разговор вижте във видеото.