Политика

Нинова ще получи номинации за нов мандат като лидер на БСП, смята Иван Ченчев

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„По нашия устав, до констатиране от страна на делегати на Конгрес – най-висшия партиен форум и орган, който единствено може да решава и промени в устава и всичко останало, председател е Корнелия Нинова в оставка. Всичко друго е трактовка и желание за власт.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime депутатът от БСП Иван Ченчев. Според него Нинова няма изкарани два мандата, начело на столетницата, което означава, че въпреки решението на общопартийната контролна комисия, тя има право на нов мандат като лидер на БСП.

„Социалистите ще я номинират за предстоящия вътрешнопартиен пряк избор. Той беше въведен от Нинова и е най-демократичното нещо във всяка една партия, но на мен ми се струва, че има страх от прекия избор, вероятно са му намерили цаката и на него как да го отложат, или да го провалят“, коментира още Ченчев.

Той посочи, че ако третият мандат отиде при БСП от партията ще разговарят с всички парламентарно представени партии, но по неговите думи шансовете за сформиране на редовно правителство са почти нулеви.

Според Ченчев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е основният виновник да няма правителство, защото е подходил тяснопартийно, слягайки на масата един кабинет без никакво време за разговори и по този начин за пореден път се е провалил да състави кабинет.

 

Целия разговор вижте във видеото.