Политика

Секретарят на ПГ на БСП: Ще участваме в разговорите с ИТН по третия мандат

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Ще отидем, ще се отзовем на поканата за разговори с "Има такъв народ", заяви Деян Дечев, секретар на ПГ на БСП, в ефира на PrimeTime по повод стартиралите консултации за третия управленски мандат. Това е последната възможност да се състави правителство в този парламент, позицията на БСП беше ясна - няма да участваме в разговори с първия и втория мандат, затова сега ще разговаряме, посочи още той.

Българските избиратели имат своите основания да бъдат разочаровани от това, което се случва. Още в 48-ото НС поискахме съставяне на експертен кабинет, а в началото на този парламент ГЕРБ минираха самия процес на разговорите, припомни Дечев.

"В направените покани бяха направени редица червени линии, които нямаха как да бъдат прескочени. После като че ли си изтриха ръцете и казаха, че няма да продължат", коментира той по отношение на първия мандат, който бе даден от президента Радев на ГЕРБ-СДС.

Факт е, че един от аргументите, които изрази президентът при връчването на мандата на ИТН, беше, че в останалите политически сили има неразбории и нестабилност, допълни Дечев.

По мнението му може да има проблеми относно вписването в съда на Атанас Зафиров като председател на БСП на мястото на Корнелия Нинова.

"Очертава се в кратък период да съберем нашия орган и НС да вземе свои решения и този юридически казус поставя под сериозен въпрос именно тези решения", каза Дечев.

Целия разговор във видеото.