Цвят

Копенхаген награждава туристите за опазване на природата в града

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Датска неправителствена организация предлага на туристите над 20 екоатракции в Копенхаген. Целта е да се съчетае полезното с приятното. Активистите са създали различни дейности, с които да помогнат на града и неговите гости.

Мисля, че това е добра идея. Предполагам зависи от това колко дълго ще останете в града. Ако сте тук за повече от два дни, със сигурност се включете. Освен това е много приятен начин да разгледате града и да покажете уважение към природата и местните хора.

Фиона Вейра - турист от Испания

"Копен Пей" организира почистване на отпадъците в старинните канали с каяци. Двучасовата обиколка Зелен каяк е безплатна, разчита на доброволно включване. Туристите могат и да садят и поливат цветя и дървета в градските градини. За участниците е осигурен безплатен обяд. Ако туристите се придвижат с колело или обществен транспорт до Националния музей, получават безплатен сладолед. А посетителите на Датската национална галерия могат да участват в ателиета за изработване на скулптури на медузи от пластмасови отпадъци.

Има много туристи, които пътуват със "Зелен Каяк". Копенхаген е скъп град, така че когато можеш да направиш нещо безплатно, е много приятно. Но и много от местните хора се включват в нашите инициативи.

Елизабет Фрийс Ларсен - организатор на "Зелен Каяк"

Миналата година в датската столица са регистрирани над 12 милиона нощувки на туристи. Новата инициатива дава възможност на Дания да печели повече от големия брой туристи. Тя идва в удобен момент, докато много дестинации по света се борят с бремето на свръхтуризма.