Общество

Кабинетът „Главчев“ се разграничи от прием с участието на министър-председателя на стойност €3000

От Euronews България Euronews България
Dimitur Glavchev BGNES Снимка: БГНЕС архив

Във връзка с продажбата на билети „Platinum ticket” за фестивала "Webit" - 23-24 октомври 2024 г., Ви информираме, че от страна на настоящото правителство не са поемани никакви ангажименти относно обявения на сайта на форума „официален прием на министър-председателя“. Това информират от правителствената пресслужба.

 Продажбата на билети на стойност до 3000 евро без ДДС  категорично  и по никакъв начин не може да бъде обвързвана с възможност за участие в официален прием на министър-председателя, посочват още от правителството.

Фестивалът Webit.Festival 2024 ще се проведе  на 23-24 октомври в София,а в първоначалните покани беше анонсирано, че правителството на България е официален партньор на събитието. По това време начело на Министерски съвет е кабинетът Денков – Габриел.

Решението на МС да встъпи като официална страна-партньор на международното изложение е от 31 януари 2024 г. Финансирането на дейностите по участието на Република България, като официална страна - партньор на Международното изложение Webit според първоначалното решение е трябвало да осигурено за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.