Общество

Хотелиери: Искаме държавна помощ, дори с увеличение на цените не можем да покрием сметките за ток

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Дори с увеличение на цените в хотелите и ресторантите, собствениците не могат да компенсират разходите си за ток. Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг. Те искат компенсации от държавата заради ръста в цените на електроенергията през последния месец. Обезщетение обаче ще дойде от джоба на клиентите, посочи Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“.

„Тази година цените не са по-високи цените. При предварителни разговори с туроператори, ние не можем да увеличим повече от 4% цените по договорите за следващата година. Тези 4% не могат да поемат голямото увеличение на цената на тока“, посочи Копчев.

„Защо потребителите трябва да плащат всички затруднения на бизнеса? В случая се оказва, че, появят се опити на търговците да прехвърлят тежестта върху клиентите. Например имаше този куриозен случай с такса климатик. А клиентите също имат определени доходи, които не са нараснали“, отбеляза Габриела Руменова.

 

Целия разговор вижте във видеото.