Европа

Преди олимпийските игри в Париж: Хотелиери отбелязват спад в туризма

От Елица Маймарева Елица Маймарева Международен редактор

Очакваше се Париж да е рекордно популярна дестинация това лято. Месец преди олимпийските игри, хотелиерските бизнеси в Париж са в състояние на хаос. Туристите сякаш обръщат гръб на столицата. За един хотел в Монмартър, резервациите за юли нямат нищо общо с предишните месеци. Хотелът е пълен само наполовина в сравнение с поне 80 % през последните години. Хотелиери отбелязват, че дори и при специални оферти няма желаещи.

Мисля, че ефектът от Олимпийските игри е контрапродуктивен, тъй като всичко е много скъпо. Обяснихме на туристите, че ограниченията в движението ще бъдат усложнени. Например, че цената на билета за метрото и туристическият данък ще се утроят. Към това се прибавя и топлото време, така че хората са по-малко склонни да дойдат.

Алдрик Дювал, собственик на хотел в Париж

Специалистите в областта на туризма и хотелиерството се надяват да наваксат изгубеното време с демонстративния ефект, който Олимпийските игри ще имат върху резервациите им за следващите сезони. Световното спортно събитие започва във френската столица на 26 юли и продължава до 11 август.