Политика

Искрен Митев, ПП-ДБ: Правим опит да се реализира един невъзможен мандат

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

„Това е опит да се реализира един невъзможен мандат и да се излезе от една невъзможна ситуация. След седем пъти избори няма стабилно управление. Има много заяви от всички участници. „Продължаваме промяната“ дава възможност всичко това да бъде материализирано, преди да се говори за постове, министерски места и т.н.“

Това заяви в студиото на Euronews Primetime Искрен Митев от ПП-ДБ по повод проведената днес по искане на коалицията среща с президента Румен Радев, на която бяха обсъдени намеренията на формацията относно втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Президентът нали иска да има стабилна държава, която минава през стабилно Народно събрание. Дайте ни възможност да създадем тази среда. Дайте ни два, три месеца, за да можем да реализираме закони, които са консенсусни за всички.

Искрен Митев, депутат от ПП-ДБ

„Не мисля, че в Народното събрание има мнозинство и воля за каквито и да било позитивни промени. Това е един опит от нашата страна тези хора да се замислят, че нямат по-добър избор. Всички губят. Ние правим едно състезание към дъното“, каза още Митев.

Според него у нас има добри закони, но проблемът са институциите, които не следят за тяхното спазване, защото са зависими и обвързали с политическите партии.

„Това пречи и затова България не върви напред“, смята политикът от ПП.

 

Целия разговор вижте във видеото.