Свят

Доналд Тръмп бе леко ранен при изстрели на митинг в Пенсилвания, стрелецът е убит (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Доналд Тръмп беше свален от сцената на предизборен митинг в Бътлър, Пенсилвания, след като в тълпата проехтяха явни изстрели, предава АП.

По-късно стана ясно, че Тръмп е ранен в дясното ухо, а стрелецът е бил застрелян от "Сикрет сървис". Един човек е бил убит, а други двама ранени.

Тръмп показваше графика с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват изстрели. Той бе видян да протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв.

Той бързо се скри зад подиума, докато агенти от охранителната му група се втурнаха към сцената и от тълпата се чуха писъци.

Изстрелите продължиха, докато агентите го покриха зад сцената. Тълпата се развълнува, когато той се изправи и размаха юмрук.

 

Кортежът му напусна мястото на събитието. Състоянието му не беше оповестено веднага.

Полицията започна да освобождава района малко след като Тръмп напусна сцената.Тайните служби на САЩ и други правоохранителни органи не са коментирали, но от кампанията на Тръмп заявиха, че кандидат-президентът е "добре".

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които са реагирали първи, за бързите им действия по време на този отвратителен акт", се казва в изявлението.

На излизане от църквата в Делауеър президентът Джо Байдън просто отговори: "Не", когато го попитаха дали е бил информиран за инцидента.

Стрелецът не е бил участник в митинга и е бил убит от агенти на Сикрет сървис на САЩ, съобщават представители на правоприлагащите органи.

Още от покушението във видеото: