Политика

Екатерина Захариева, ГЕРБ-СДС: Няма да подкрепим правителство с втори и трети мандат

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Правихме опити за разговор с всички парламентарно представени партии, изпратихме им писма с покана за среща с нашия преговорен екип, но никой не се отзова. Многократно чувахме, още преди връчването на мандата, че колегите не желаят да влизат в разговори и да ни подкрепят. Ние постъпихме отговорно и предложихме правителство на малцинството. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

Ние поехме ангажимент към нашите избиратели и го изпълнихме. Тя не искат да гласуват за Бойко Борисов, за ГЕРБ, за мен или за който и да е от нас и накрая да получат накрая Николай Денков и Асен Василев. Ангажиментът ни да предложим кабинет на ГЕРБ и с лицата от ГЕРБ беше към нашите избиратели.

Екатерина Захариева заяви, че още в първите часове след официалното обявяване на изборните резултати от ГЕРБ са подали ръка за разговор към всички.

„Ние не затворихме вратата към нито една от партиите в парламента, защото уважаваме техните избиратели“, каза още тя.

Абсолютно нереалистично е да се състави правителство както с втория, така и с третия мандат, ние няма да подкрепим такова предложение, категорична беше Захариева.

Целия разговор вижте във видеото.