Политика

Борисов: Огромни пари натрупаха тези момчета, контрабандата е безконтролна

От Euronews България Euronews България
Borisov Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Продоволствена криза няма, продоволствената криза я създаде предишното правителство", каза на среща със земеделци в Исперих лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призова напоителните системи да бъдат върнати в Плана за възстановяване, предаде БТА.

Бойко Борисов посочи, че контрабандата в момента е безконтролна.

„Огромни пари натрупаха тези момчета и виждате, днес смениха шефа на Митниците. Всички наши твърдения и въпроси сега всеки ден служебното правителство дава отговори и те са хаос и катастрофа“, каза лидерът на ГЕРБ.

Кой кого „чегърта“

Според Борисов няколко служебни правителства на президента Румен Радев са „чегъртали“ ГЕРБ, а сега, по думите му, когато същият президент със същото служебно правителство им казва, че е хаос и катастрофа, почват да му се сърдят.

Борисов бе категоричен, че най-малко ГЕРБ могат да бъдат заподозрени в някакви връзки с Румен Радев.

Той коментира и твърдения на БСП, че служебното правителство и Румен Радев се опитва да ги "чегърта", посочвайки, че в същото време президентът е назначил отново техни кадри на възлови министерства.

За кризата в енергетиката

Борисов припомни, че "уж незначителният според някои меморандум с "Джемкорп" се подписва в Гранитна зала, а договорите за танкерите с газ се крият, защото ще излезе истината, а именно, че е в пъти по-скъпо".

"Като има оферта, да видим къде е договорът, колко струва, къде ще се разтоварва и всичко останало, а те искат служебният министър да подписва, за да се стовари всичко на главата на Радев", допълни лидерът на ГЕРБ.

„Народът ще се гърчи“

Борисов посочи, че този път искрено се надява изборите да протекат по честен начин, а не както беше, по думите му, по времето на Рашков.

„Много разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да могат хората да не губят тотално доверие в машините“, каза той.

Относно листите за депутати Борисов посочи, че ГЕРБ имат готовност.

„Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната" и останалите, ще има още един етап, в който народът ще се гърчи“, допълни лидерът на ГЕРБ.