Политика

Съветът на ДПС приключи, ето какво се разбраха

От Euronews България Euronews България
Mustafa Karadayi 2 Мустафа Карадайъ. Снимка: БГНЕС

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите, решиха от партията на провелия се днес Централен съвет на движението.

„Взехме решение и за състав на Централния изборен щаб, той се състои от членовете на ЦОБ на ДПС и оперативния съвет на Младежкото ДПС“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

Ръководител на Централния изборен щаб е Мустафа Карадайъ.

Той подчерта, че номинациите за изборите тръгват от структурите на движението отдолу нагоре.

По повод срещата с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Карадайъ заяви, че не живеем в затворено пространство, имаме съседи, че сме част от международната и геополитическата дейност, както и че за политиците е нормално да се виждат с чуждестранни лидери.

„Има теми, по които няма власт, няма опозиция, а решаване на проблемите на хората и гарантиране на сигурността и бъдещето на държавата“, каза още Карадайъ.


Според него при тази глобална енергийна криза, както и кризата с газа, България трябва да има поглед за всички източници на газ. Той допълни, че ако източниците са много, то пътищата за доставка не са толкова много и от тази гледна точка Турция е една от държавите, които играят важна роля.

Лидерът на ДПС призова политиците, независимо дали са във властта, или са в опозиция, да бъдат много внимателни, когато правят оценка на съседни политически фигури.

Карадайъ критикува действията на служебното правителство и го обвини в чистки.

По неговите думи, само който не е обжалвал решенията на "Рашковата полиция", той не е спечелил в съда.

Според него бившите управници в лицето на "Продължаваме промяната" са се опитали да се задържат, колкото се може повече във властта, като са нарушавали държавността и демокрацията с лозунги и лъжи, включително и по адрес на ДПС.

Смяната на модела не означава да се сменят едни с други персони, категоричен е Карадайъ.

Той отправи призив към всички симпатизанти на движението – много сериозно и много отговорно да се отнесат към тези избори, защото "България има нужна от ДПС, за да има сигурност и стабилност, както и за преодоляване на кризите".