Политика

Петков с критики към действията на служебното правителство

От Euronews България Euronews България

Прави се немотивирана смяна на уравлението на НАП въпреки рекордните приходи и много добрата събираемост. Така бившият премиер Кирил Петков коментира рокадите в приходната агенция и Митниците.

С пост в социалната мрежа той задава редица въпроси към служебното правителство. Като например защо се правят крачки назад в най-важния момент за България.

Той критикува и новосъздадения кризисен щаб за газа – по думите му нито има поискана информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка, нито има разговор с Турция за свободно място за пристанище на корабите.

Според Петков не се преговаря с Турция и Гърция за осигуряване на свободни места за разтоварване, но за сметка на това "вече се говори за Газпром и дългосрочни договори" и пита какво точно прави кризисният щаб.

Бившият премиер обвинява служебното правителство, че поставя пускането на газовата връзка с Гърция под риск, "точно във финалния момент".

Освен това според Петков предприятието Брикел отново работи само часове след като неговият кабинет е предал властта.

По думите му България е на вододел.

"Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл. А най-важното в този момент за хората е да има стабилност, да има спокойствие, да се гради и гледа напред", стои още в публикацията на Петков.

Бившият премиер призовава да се гласува на следващите избори.

"Стига толкова стъпки назад в нашата история, време е да се откъснем от всичко, което ни държи в миналото и да поискаме по-добър живот, в една нормална, просперираща европейска България!", завършва поста си в социалната мрежа Петков.